Filety anchois w oleju - Filetti di acciughe in olio di girasole - Amati 80 g
- Fileciki anchois w oleju roślinnym 80 g
Małe, bardzo słone fileciki z sardeli europejskiej - ryby żyjącej w Morzu Śródziemnym, Czarnym i Oceanie Atlantyckim. Aby uzyskać anchois, surowe ryby zasypuje się solą i poddaje dojrzewaniu przez kilka miesięcy.
Przez intensywność smaku i słoność, anchois są używane wyłącznie jako dodatek lub przyprawa do potraw; wchodzą też w skład popularnego angielskiego sosu Worcestershire.
Anchois wykorzystuje się do wzmacniania smaku farszów mięsnych i rybnych oraz esencjonalnych sosów do mięs.
Przyprawia się też nim pizzę i pastę do chleba - tapenadę.
Skład: Filety z sardeli Engraulis, olej słonecznikowy.
Marka
Kod producenta
80624677
Zapytaj o produkt
Opinie o Filety anchois w oleju - Filetti di acciughe in olio di girasole - Amati 80 g
5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
Napisz swoją opinię
Za opinię otrzymasz
2 pkt.
w naszym programie lojalnościowym.
w naszym programie lojalnościowym.
51
40
30
20
10
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
Napisz swoją opinię

