Nasz bestseller
Filety anchois w oleju - Filetti di alici in olio di semi di girasole - Porticello 80 g
- Fileciki anchois w oleju roślinnym 80 g
Małe, bardzo słone fileciki z sardeli europejskiej - ryby żyjącej w Morzu Śródziemnym, Czarnym i Oceanie Atlantyckim. Aby uzyskać anchois, surowe ryby zasypuje się solą i poddaje dojrzewaniu przez kilka miesięcy. Przez intensywność smaku i słoność, anchois są używane wyłącznie jako dodatek lub przyprawa do potraw; wchodzą też w skład popularnego angielskiego sosu Worcestershire. Anchois wykorzystuje się do wzmacniania smaku farszów mięsnych i rybnych oraz esencjonalnych sosów do mięs. Przyprawia się też nim pizzę i francuską pastę do chleba - tapenadę.
Skład: Filety z sardeli Engraulis, olej słonecznikowy, sól
Fileciki anchois w oleju roślinnym 80 g
Marka
Kod producenta
80624677
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię