Opis

Małe, bardzo słone fileciki z sardeli europejskiej - ryby żyjącej w Morzu Śródziemnym, Czarnym i Oceanie Atlantyckim. Aby uzyskać anchois, surowe ryby zasypuje się solą i poddaje dojrzewaniu przez kilka miesięcy. Przez intensywność smaku i słoność, anchois są używane wyłącznie jako dodatek lub przyprawa do potraw; wchodzą też w skład popularnego angielskiego sosu Worcestershire. Anchois wykorzystuje się do wzmacniania smaku farszów mięsnych i rybnych oraz esencjonalnych sosów do mięs. Przyprawia się też nim pizzę i francuską pastę do chleba - tapenadę.

Skład: Filety z sardeli Engraulis, olej słonecznikowy, sól

 

Fileciki anchois w oleju roślinnym 80 g 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Filety anchois w oleju - Filetti di alici in olio di semi di girasole - Porticello 80 g

Cena: 15,70 zł 15.70
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Porticello
Kod produktu: AMA-FIL-ANC-80
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium