- Caputo Tipo 1 - mąka do chleba z zarodkami pszenicy Tipo 1 - 1 kg
Mąka Caputo Tipo 1, to produkt który przywołuje na myśl wielką tradycję młynarzy neapolitańskich.
Jest to rzadko spotykana mąka na rynku, a narodziła się z wieloletniego doświadczenia młynarzy z młyna Caputo, którzy od dawna badali i testowali mąkę tylko po to aby ograniczyć produkcję odpadów z drogocennej w wartości odżywcze pszenicy.
Tipo 1 to mąka z zarodkami pszenicy, która zachowuje autentyczność i tradycję smaku z przeszłości.
Wytwarzana z najlepszych gatunków ziaren i wzbogacona o kiełki pszenicy.
Charakteryzuje się wysokim poziomem białka.
Nadaje się do długiego zakwaszania ciast drożdżowych, a przede wszystkim jako mąka do wypieku chleba i pizzy.
W 250-270
Elastyczność: P 0,5 / L 0,6
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1502kJ/ 354 kcal
Tłuszcze - 1g
w tym tłuszcze nasycone - 0,2g
Węglowodany - 72g
w tym cukry - 1g
Białko - 12,5g
Błonnik - 3g
Sól - 0,006g
Kraj pochodzenia: Włochy
Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ.