Opis

Mąkę kukurydzianą otrzymuje się z przemiału kukurydzy. Charakteryzuje się ona szerokim zastosowaniem w żywieniu, szczególnie w diecie bezglutenowej. Duża wartość dietetyczna mąki jest wynikiem zawartości białka, witamin z grupy B, E, A oraz błonnika pokarmowego, który jako niestrawny węglowodan ułatwia proces trawienia. Mąka kukurydziana zawiera też znaczne ilości składników mineralnych, a wśród nich: fosfor, magnez, selen, kobalt, potas. Ze względu na wysoką zawartość skrobii w mące kukurydzianej bywa ona stosowana do wypieku ciast i pieczywa, w którym nie pożądane jest wytworzenie siatki glutenowej np. w biszkoptach. Dodatek mąki kukurydzianej wpływa na powstanie drobnych porów w strukturze ciasta, a tym samym na jego lekkość i na uzyskanie ładnego, złotego koloru.

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Mąka kukurydziana bezglutenowa polenta Divella 500 g

Cena: 5,99 zł 5.99
ilość +- szt.
dostępny
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Złóż zamówienie w ciągu:
 
a wyślemy je jeszcze dziś
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium