- Fusilloni superiori z matrycy z brązu 500 g
Makaron La Molisana Fusilloni Superiori od standardowego fusilli (świderki) odróżnia go z całą pewnością wielkość, gdyż to jego powiększona wersja.
Charakteryzuje się krótkim, prostym krojem i spiralnym kształtem. Ma charakterystyczną, chropowatą powierzchnię, co pozwala na bardzo dobrą absorpcję kremowych sosów.
Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany przez matryce z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny
Czas gotowania: 10 min
Wartość energetyczna:
Energia - 1489kJ / 351 kcal
Tłuszcz - 1,0g
Węglowodany - 69g
Błonnik - 3,0g
Białko - 15,0g
Sól - 0,02g
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu