- Pan Ducale cantuccini ciasteczka czekoladowo-orzechowe 200 g
Cantuccini (zwane też cantucci lub biscotti di Prato, czyli "biszkopty z Prato") - rodzaj włoskich, pochodzących z Toskanii ciasteczek wypiekanych w piecu. Zawierają dużą ilość grubo siekanych, nieprażonych migdałów w skórce, przyrządzane są z jajek, mąki i cukru.
Ciasteczka z orzechami laskowymi i czekoladą są najpierw pieczone, a następnie krojone i umieszczane na tackach, aby ponownie je upiec, aż staną się chrupiące i złociste.
Skład: mąka pszenna razowa (35%), cukier trzcinowy nierafinowany, świeże jaja pasteryzowane, orzechy laskowe (10%), czekolada gorzka (10%) (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny ekstrakt z waniliowy), masło (mleko), kakao, miód, sól, substancja spulchniająca (wodorowęglan amonu), aromaty naturalne.