- Ciasteczka migdałowe - Cantucci Mandorle - Falcone 200 g
Pachnące ciastka wywodzące się z włoskiej tradycji cukierniczej, produkowane z wyselekcjonowanych, wysokiej jakości składników, klasyka z siekanymi migdałami. Piecze się je dwukrotnie, dzięki czemu są suche, kruche, dosyć twarde i mogą być przechowywane przez dłuższy czas.
Bez oleju palmowego, uwodornionych tłuszczów i konserwantów.
Cantucci można wykorzystać jako dodatek do deserów. Idealnie komponują się z winami herbacianymi lub deserowymi lub klasycznie z kawą i herbatą.
Skład: mąka pszenna typ „0”, cukier granulowany 23%, migdały 20%, całe pasteryzowane jajka, pasteryzowane białko jaj, surowy cukier trzcinowy 2,5%, substancje spulchniające: (difosforan disodowy), wodorowęglan sodu), masło, miód, aromaty, sól.
Średnie wartości odżywcze na 100 ml:
Energia: 1932 kJ - 459 kcal
Tłuszcz: 15,3 g
W tym nasycony: 6,4 g
Węglowodany: 67,5 g
W tym cukry: 21,1 g
Białko: 12,3 g
Sól: 0,27 g