- Filety z tuńczyka w oliwie z oliwek - Filetti di tonno all'olio di oliva - Callipo 170g
Firma Callipo od ponad stu lat do produkcji swoich filetów z tuńczyka żółtopłetwego wybiera tuńczyka najwyższej jakości i przetwarza go w całości we Włoszech.
Po ugotowaniu tuńczyka na parze, wybierane są najlepsze filety, które są ręcznie wkładane do słoików i starannie doprawiane.
Filety z tuńczyka Callipo jako jedyne na włoskim rynku zawierają sól jodowaną.
Sól Jodowana jest „chroniona”, ponieważ dzięki specjalnemu procesowi technologicznemu utrzymuje stałą zawartość jodu nawet po ugotowaniu oraz w przygotowaniu potraw, zapewniając jego przyswajalność.
Składniki: tuńczyk żółtopłetwy (Thunnus albacares), oliwa z oliwek, Presal® sól jodowana (sól morska włoska, jodek potasu 0,007%)
Masa netto: 170 g
Masa ryby po odsączeniu: 111g
Wartość odżywcza w 100 g odsączonego produktu:
Wartość energetyczna 727kJ/ 173kcal
Tłuszcze: 7,2g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,1g
Węglowodany 0g
w tym cukry 0g
Białko 27g
Sól 0,85g
jod: 87μg