filettiditonno.jpeg

Opis

Firma Callipo od ponad stu lat do produkcji swoich filetów z tuńczyka żółtopłetwego wybiera tuńczyka najwyższej jakości i przetwarza go w całości we Włoszech.

Po ugotowaniu tuńczyka na parze, wybierane są najlepsze filety, które są ręcznie wkładane do słoików i starannie doprawiane. 

Filety z tuńczyka Callipo jako jedyne na włoskim rynku zawierają sól jodowaną.

Sól Jodowana jest „chroniona”, ponieważ dzięki specjalnemu procesowi technologicznemu utrzymuje stałą zawartość jodu nawet po ugotowaniu oraz w przygotowaniu potraw, zapewniając jego przyswajalność.

Składniki: tuńczyk żółtopłetwy (Thunnus albacares), oliwa z oliwek, Presal® sól jodowana (sól morska włoska, jodek potasu 0,007%)

Masa netto: 170 g

Masa ryby po odsączeniu: 111g

 

Wartość odżywcza w 100 g odsączonego produktu:

Wartość energetyczna 727kJ/ 173kcal

Tłuszcze: 7,2g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,1g

Węglowodany 0g

w tym cukry 0g

Białko 27g

Sól 0,85g

jod: 87μg  

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Filety z tuńczyka w oliwie z oliwek - Filetti di tonno all'olio di oliva - Callipo 170g

Cena: 41,99 zł 41.99
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium