Opis
Firma Callipo od ponad stu lat do produkcji swoich filetów z tuńczyka żółtopłetwego wybiera tuńczyka najwyższej jakości i przetwarza go w całości we Włoszech.
Po ugotowaniu tuńczyka na parze, wybierane są najlepsze filety, które są ręcznie wkładane do słoików i starannie doprawiane.
Filety z tuńczyka Callipo jako jedyne na włoskim rynku zawierają sól jodowaną.
Sól Jodowana jest „chroniona”, ponieważ dzięki specjalnemu procesowi technologicznemu utrzymuje stałą zawartość jodu nawet po ugotowaniu oraz w przygotowaniu potraw, zapewniając jego przyswajalność.
Składniki: tuńczyk żółtopłetwy (Thunnus albacares), woda, Presal® sól jodowana (sól morska włoska, jodek potasu 0,007%)
Masa netto: 200 g
Masa ryby po odsączeniu: 170g
Wartość odżywcza w 100 g odsączonego produktu:
Wartość energetyczna 479kJ/ 113kcal
Tłuszcze: 0,9g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2g
Węglowodany 0g
w tym cukry 0g
Białko 26g
Sól 0,6g
jod: 105μg