- Mus figowy z cytryną BIO - Mielizia 250 g
Linia Mielizia BIO zrodziła się z wieloletniego doświadczenia pszczelarzy w zakresie technik ekologicznej hodowli pszczół. ,
Ule są zlokalizowane z dala od źródeł zanieczyszczeń, a pszczoły hodowane są z całkowitym poszanowaniem ich biorytmów, przy wsparciu naturalnych systemów chroniących je przed chorobami.
Musy Mielizia BIO pozyskiwane są bez pektyny i słodzone wyłącznie sokiem winogronowym i miodem.
Ten organiczny mus z fig z Apulii z dodatkiem sycylijskich cytryn składa się w 72% z owoców.
Zagęszczenie uzyskuje się bez dodatku zagęszczaczy, a delikatna technika przetwarzania pozwala zachować naturalny aromat owocu.
Idealnie nadaje się jako dodatek do jogurtów lub łyżek deserów, kremów i świeżych serów np. ricotty.
Skład: figi* 60%, cytryny* 12%, cukier winogronowy*, miód*
*składnik ekologiczny - pochodzenie składników: rolnictwo Włochy
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 861 kJ / 203kcal
Białko - 0,5g
Tłuszcz - 0,1g
w tym nasycone: 0,1g
Węglowodany - 49g
w tym cukry: 46g
Sól - 0,01g