- Piwo włoskie Mastri Birrai Umbri Cotta 21 - Birra Artigianale 300 ml
Birra Speciale Bionda niefiltrowane i niepasteryzowane, refermentowane w butelce, produkowane we Włoszech, w Minibrowarze - mieszczącym się w mieście Perugia - metodą górnej fermentacji, pszeniczne z dodatkiem orkiszu.
Niefiltrowana Bionda Mastri Birrai Umbri pochodzi z receptury Cotta 21, posiada ciemno-słomkową barwę oraz ma trwałą i zwartą średniowysoką piankę.
Aromat jest bogaty w nuty cytrusowe, korzenne i letnie owoce, delikatnemu smakowi orkiszu towarzyszą ziołowe nuty chmielu.
Doskonale komponuje się ze świeżymi serami, rybami, skorupiakami, piwo idealne jako aperitif.
Wysoka metoda fermentacji i brak filtracji mogą powodować powstawanie naturalnego osadu na dnie butelki.
Podawać w temperaturze: 5/6 ° C
Stopień alkoholowy: 5,6%
Składniki: woda, słód jęczmienny, orkisz (35%), fruktoza, chmiel, drożdże.
Przechowywanie: suche i chłodne miejsce, z dala od źródeł światła i ciepła
*Piwo o pojemności 300ml zawiera tradycyjny kapsel.