Opis

PARMIGIANO REGGIANO DOP FORMAGGIO 250 g

Parmigiano Reggiano jest produktem całkowicie naturalnym (łącznie ze skórką), a duża zawartość białka, witamin, wapnia i minerałów sprawia, że wskazany jest dla osób w każdym wieku, również dla dzieci.

Ser parmezan od wieków powstaje według starej, tradycyjnej receptury. Ser parmezan to włoski ser typu podpuszczkowego, wytwarzany z mleka krowiego, który charakteryzuje się suchością i twardością.

Parmezan leżakuje w solance i dojrzewa 36 miesięcy. W tym czasie nabywa charakterystycznego, intensywnego smaku.

Ser parmezan idealnie podkreśla smak potraw, dlatego chętnie dodawany jest do makaronów, risotto i sałatek.

 

Wygląd zewnętrzny: drobna i delikatna skórka o grubości ok. 5 mm

Kolor ciasta/wewnętrzny: słomkowożółty/słomkowy

Zapach: typowy

Smak: słodki i delikatny

 

Skład: mleko krowie, sól, podpuszczka

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1671 kJ/402 kcal
Tłuszcz - 30 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 32 g
Sól - 1,6 g

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

Opinie o produkcie (0)

Ser parmezan dojrzewający 36 miesięcy - Caseificio Cavola 993 250 g

Cena: 41,95 zł 41.95
ilość +- szt.
wkrótce dostępny
Producent: Caseficio Cavola 993
Kod produktu: 993-SER-36F-250
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium