Opis

Prosciutto di Parma, to najbardziej ceniona włoska szynka na całym świecie.

Produkowana wyłącznie w okolicach Parmy, co potwierdza certyfikat.

Sposób jej dojrzewania jest sciśle określony i bardzo przestrzegany, tak samo jak warunki hodowli mięsa przeznaczonego na tę właśnie szynkę. 

Po 12 miesiącach dojrzewania powstaje wędlina bardzo delikatna i słodko-słona.

Jej aromat jest podkreślany w rozmaitych włoskich potrawach w towarzystwie owoców, warzyw, a także jako dodatek do pizzy i innych dań. 

 

Skład: szynka wieprzowa (97%), sól.

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Szynka parmeńska - prosciutto di parma DOP - Veroni 250 g

Cena: 52,25 zł 52.25
ilość +- szt.
mała ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Veroni
Kod produktu: VER-PRO-PAR-250

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium