- Włoska passata pomidorowa - Granoro 690 g
Granoro Tomato Passata jest produkowana ze świeżych, starannie wybranych i przetwarzanych w ciągu kilku godzin od zbioru pomidorów uprawianych i przetwarzanych we Włoszech.
Po zbiorze świeże pomidory są szatkowane i blanszowane, następnie pomidor przechodzi przez maszyny przetwarzające, które eliminują nasiona i skórki.
Granoro Passata jest kremowa i aksamitna, ma bardzo niską zawartość wody, co sprawia, że jest gęsta i daje wyśmienity smak, a także ma wysoką naturalną zawartość cukru.
Skład: świeże pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 95 kJ/23 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany -3,6 g
w tym cukry - 3,6 g
Błonnik - 1 g
Białko - 1,3 g
Sól - 0,4 g
Przechowywanie: w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w +4° C i spożyć w ciągu 3 dni.