W tej tapenadzie trufla łączy się ze smakami Prowansji, tworząc nową szlachetną wersję.
Dodatek grzybów sprawia, że ten przysmak jest uniwersalny, przy jednoczesnym zachowaniu oryginalnych składników, które go wyróżniają.
Tapenadę można wykorzystać jako sos do warzyw, chipsów, czy chrupiących bagietek, doskonale pasuje też jako dodatek do mięs i ryb, jako sos do makaronów lub jako składnik w sałatkach.
Skład: grzyby, czarne oliwki, oliwa z oliwek extra virgin 16%, Letnia Trufla 3% (Tuber Aestivum Vitt), kapary, anchois, sól.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1068kJ / 259kcal
Białko - 2,8g
Tłuszcz - 25,4g
w tym nasycone: 3,5g
Węglowodany - 2,9g
w tym cukry: 0,5g
Błonnik: 3,6g
Sól - 0,7g
Sposób przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od wilgoci oraz źródeł światła i ciepła, po otwarciu przechowywać w temperaturze +2° / +4° i spożyć w ciągu 7 dni.