Czekoladki firmy Bella & Sorrisi, która obecnie jest jedną firmą w wyniku połączenia się dwóch rzemieślniczych rodzin: rodziny Boella, której początki sięgają końca XIX wieku, kiedy to powstała pierwsza piekarnia i cukiernia Panettone oraz rodziny Silvola z firmą Sorrisi, która od 1960 roku zachwyca cały świat swoją rzemieślniczą produkcją czekolady.
Gianduiotti to typowe czekoladki z piemonckiej tradycji, które są własnoręcznie tworzone, z pasją i wyselekcjonowanymi składnikami, takimi jak kakao i orzechy laskowe z Piemontu, a tej pięknie opakowanej formie to idealny prezent na Walentynki, urodziny i każdą inną specjalną okazję.
Skład: orzechy laskowe z Piemontu IGP 30%, cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, aromat kawy 0,5%, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat: wanilia.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 2538 kJ (610 kcal)
Tłuszcz 48 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 17 g
Węglowodany 37g
w tym cukry 35g
Białko 8,3g
Błonnik 4,1g
Sól 0,10g