Tradycja i jakość to słowa, które doskonale podsumowują historię Boella & Sorrisi, wyjątkowej firmy działającej od października 2014 roku. Jest ona wynikiem cudownego połączenia pomiędzy spadkobiercami dwóch marek Eleną Boella i Stefano Silvola.
Tajniki sztuki cukierniczej przekazywane są z pokolenia na pokolenie, a każda z tych wspaniałych czekoladek jest wytwarzana ręcznie i jest znana daleko poza granicami Włoch ze względu na wyjątkowy smak
Oprócz ciągłego poszukiwania innowacji Boella & Sorrisi koncentruje się również na odkrywaniu potrzeb i gustów współczesnych konsumentów, oferując nie tylko klasyczne smaki, ale także różne wybrane odmiany kakao o unikalnych i różnych profilach aromatycznych.
W laboratorium czekolady dokłada się wszelkich starań, aby uniknąć jakiegokolwiek zanieczyszczenia zbożami, a firma jest dumna z tego, że wszystkie czekolady są bezglutenowe.
Skład: orzech laskowy Piemont ChOG 30%, cukier, masa kakaowa, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 2571 kJ (609 kcal)
Tłuszcz 46 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 17 g
Węglowodany 42g
w tym cukry 39g
Białko 8,4g
Błonnik 0,9g
Sól 0,17g