- Włoskie wino Primitivo - Doppio Passo 250 ml
Wino powstało z podwójnej fermentacji. W aromacie napotkamy nuty słodkości - lukrecji i marcepanu - przyozdobione niuansem gorzkiej czekolady i kawy zbożowej.
W smaku dominuje akcent suszonej wędliny i kauczuku, które przy akompaniamencie wiśni koktajlowej przeplatającej się z delikatnym kremem.
Wino ze wszystkimi dodatkami powinno się podgrzewać powoli, by wydobyć z przypraw jak najwięcej smaku i aromatu. Idealnie by było, gdyby proces podgrzewania trwał przynajmniej kilka minut. Wino powinno się bardzo mocno podgrzać, jednak nie powinno się go doprowadzać do wrzenia.
Primitivo Puglia to czerwone wino świetnie nadające się do potraw mięsnych, z grzybów leśnych oraz serów i delikatnych deserów.
My polecamy ugotowane spaghetti w czerwonym winie i wymieszane z odrobiną podsmażonego czosnku, masła, parmezanu i orzeszków piniowych.
Zawartość alkoholu: 13 %