- Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe - Granoro 500 g
Aromat i smak Gnocchi Granoro "Gluten-free" jest typowy dla kukurydzy, uzyskanej ze składnika mąki ryżowej i dobrze znanego warzywa quinoa.
Lekki dodatek komosy ryżowej do mieszanki, równoważy zapotrzebowanie na błonnik, sole mineralne i białko, ponieważ ryż i kukurydza są ich pozbawione.
Mieszanka tych trzech mąk nadaje produktowi żółty kolor, bardzo podobny do makaronu z pszenicy durum.
Gnocchi są jędrne po ugotowaniu, a ich chropowata powierzchnia pozwala na dobre wiązanie przypraw i sosów.
Skład: pure ziemniaczane 70%, mąka kukurydziana, sól, skrobia ziemniaczana, aromaty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -668 kJ/157 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany -36 g
w tym cukry - 0,1 g
Błonnik - 1,0 g
Białko - 3,5 g
Sól - 1,4 g
Przygotowanie: Gnocchi prosto z opakowania wrzucić do osolonego wrzątku, wyciągnąć gdy tylko wypłyną na powierzchnię.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać do trzech dni w lodówce.
Opinie o Gnocchi ziemniaczane bezglutenowe - Granoro 500 g
w naszym programie lojalnościowym.