- Veroni prosciutto di parma - szynka parmeńska prosciutto di parma DOP 250 g
Prosciutto di Parma, to najbardziej ceniona włoska szynka na całym świecie.
Produkowana wyłącznie w okolicach Parmy, co potwierdza certyfikat.
Sposób jej dojrzewania jest sciśle określony i bardzo przestrzegany, tak samo jak warunki hodowli mięsa przeznaczonego na tę właśnie szynkę.
Po 12 miesiącach dojrzewania powstaje wędlina bardzo delikatna i słodko-słona.
Jej aromat jest podkreślany w rozmaitych włoskich potrawach w towarzystwie owoców, warzyw, a także jako dodatek do pizzy i innych dań.
Skład: szynka wieprzowa (97%), sól.
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.
Opinie o Szynka parmeńska - prosciutto di parma DOP - Veroni 250 g
w naszym programie lojalnościowym.