- Tortellini z grzybami - Arrighi 250 g
Tortellini ai funghi to rodzaj nadziewanych pierożków, w którym nadzienie stanowią grzyby.
Tortellini podawane są zazwyczaj z sosem pomidorowym i posypane serem, najczęściej parmezanem. Doskonale smakują zarówno jako dodatek do zupy lub sałatek.
Skład: makaron jajeczny 72%: semolina z pszenicy durum, jaja (19,4% w makaronie i 13,9% w całym produkcie), nadzienie 28%: bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże piwowarskie, sól), olej słonecznikowy, sól, serwatka w proszku, ser ricotta (3% w nadzieniu i 0,8% w całym produkcie) (serwatka, śmietana, sól), grzyby suszone w proszku (2,4% w nadzieniu i 0,7% w całym produkcie) (Boletus Luteus and Agaricus Bisporus), błonnik pszenny, cukier, aromaty, suszony czosnek, pietruszka, ekstrakt drożdżowy, czarny pieprz, przeciwutleniacz: ekstrakt rozmarynu.