- Tortellini z mięsem - Tortellini alla carne - Arrighi 250 g
Tortellini alla carne to rodzaj nadziewanych pierożków, w którym nadzienie stanowi mięso.
Tortellini podawane są zazwyczaj z sosem pomidorowym i posypane serem, najczęściej parmezanem. Doskonale smakują zarówno jako dodatek do zupy lub sałatek.
Skład: makaron jajeczny 72% (mąka z pszenicy durum, jaja 19,4% w makaronie i 13,9% w produkcie gotowym), nadzienie 28%: bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), słonina wieprzowa, mięso wieprzowe 12, 3% w nadzieniu [mięso wieprzowe 95% (3,2% w produkcie gotowym), sól, dekstroza, przyprawy, aromat, cukier], sól, mięso wołowe 2,8% w nadzieniu [mięso wołowe 95% (0,7% w produkcie gotowym), sól, dekstroza, aromat], aromat, przyprawy, ekstrakt drożdży, aromatyczne zioła, ser Grana Padano DOP (mleko, sól, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym z jaj), błonnik roślinny, odtłuszczone mleko w proszku.