- Włoska babka Colomba z kremem pistacjowym - Colomba farcita al pistacchio - Bonifanti 750 g
Colomba farcita al pistacchio to ciasto wielkanocne pieczone w piekarniku z pysznym musem pistacjowym, pokryta chrupiącą polewą z ciemnej czekolady i posypana wiórkami z białej czekolady.
Wyroby cukiernicze firmy Bonifanti są wypiekane na naturalnym zakwasie wytwarzanym z drożdży z naturalną fermentacją, wypiekane w piecu w kontrolowanej temperaturze wewnątrz formy wykonanej z papieru pergaminowego z karbowanym dnem, który pozwala ciastu rosnąć pionowo i ogranicza utratę wilgoci. Powolne, naturalne chłodzenie w kontrolowanej temperaturze, dopełnia całości procesu pieczenia tej pysznej włoskiej babki.
Najlepiej spożyć przed: 30.06.2025
Skład: Mąka pszenna, śmietana, krem pistacjowy (15%), pasta pistacjowa (8%), świeże jaja, czekolada (12%), cukier, masło, naturalne drożdże, wiórki białej czekolady, mleko w proszku, masło kakaowe, emulgatory: lecytyna sojowa, naturalne drożdże, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1692 kJ / 404kcal
Białko - 7,4g
Tłuszcz - 18g
w tym nasycone: 12g
Węglowodany - 52g
w tym cukry: 27g
Sól - 0,49g