Mieszane piemonckie słodkie trufle to arcydzieło słodkości powstałe w wyniku połączenia się dwóch rzemieślniczych rodzin: rodziny Boella, której początki sięgają końca XIX wieku, kiedy to powstała pierwsza piekarnia i cukiernia Panettone oraz rodziny Silvola z firmą Sorrisi, która od 1960 roku zachwyca cały świat swoją rzemieślniczą produkcją czekolady.
W 2014 roku otwarto wspólnie nową, nowoczesną fabrykę u podnóża wzgórza turyńskiego, zaprojektowaną i zbudowaną w celu kontynuowania produkcji wszystkich specjałów przy jednoczesnym poszanowaniu starożytnych tradycji.
Skład: orzechy laskowe Piemont ChOG 30%, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, kawałki Panettone 6%, masło, żółtko jajka kurzego, cukier, kandyzowana skórka pomarańczowa, pistacje 6%, kakao, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia 2458 kJ (593 kcal)
Tłuszcz 44 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 16 g
Węglowodany 39g
w tym cukry 35g
Białko 3,1g
Błonnik 9,1g
Sól 0,20g