Opis
Priosciutto cotto jest wieprzową szynką gotowaną, która powstaje z żywca ważącego co najmniej 160 kg (max. 180 kg). Najczęściej produkuje się ją ze świńskich ud, które muszą być odpowiednio przycinane. W dalszej kolejności w mięso wciera się sól, pieprz oraz przyprawy, a następnie szynkę poddaje się procesowi gotowania. Co istotne, ten typ włoskiej wędliny gotuje się bardzo długo, dzięki czemu tworzy się unikalna struktura. Priosciutto cotto jest bardzo aromatyczna i delikatna w smaku. Jest najpopularniejszą szynką delikatesową we Włoszech, wykorzystuje się ją najczęściej do kanapek, pizzy i różnego typu sałatek.
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w kartonie izotermicznym wraz z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.