- Prosciutto Cotto 110 g Veroni
Prosciutto cotto jest wieprzową szynką gotowaną, która powstaje z żywca ważącego co najmniej 160 kg (max. 180 kg). Najczęściej produkuje się ją ze świńskich ud, które muszą być odpowiednio przycinane.
W dalszej kolejności w mięso wciera się sól, pieprz oraz przyprawy, a następnie szynkę poddaje się procesowi gotowania.
Co istotne, ten typ włoskiej wędliny gotuje się bardzo długo, dzięki czemu tworzy się unikalna struktura.
Prosciutto cotto jest bardzo aromatyczna i delikatna w smaku.
Jest najpopularniejszą szynką delikatesową we Włoszech, wykorzystuje się ją najczęściej do kanapek, pizzy i różnego typu sałatek.
Skład: mięso wieprzowe z szynki, przyprawy, sól, białka mleka, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, askorbinian sodu, naturalny aromat, substancja konserwująca: azotyn sodu.
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.