- Speck 80 g
Speck, to najsłynniejsza szynka rodem z Tyrolu. Jest to surowy, dojrzewający i wędzony udziec wieprzowy. Idealny do sadzonych jajek, ale także do różnego rodzaju makaronów. Doskonały także pomysł na przystawkę otwierającą przyjęcie. Można podać ją z pieczywem, melonem lub wraz z innymi wędlinami i serami. Pysznie smakuje w sałatkach z sałatą i pomidorami.
Przyrządza się go łącząc dwie metody konserwacji mięsa – moczenia w soli, stosowanego w obszarze Morza Śródziemnego oraz wędzenia, bardziej popularnego na północy Europy. Efekt połączenia tych dwóch technik można streścić w jednym zdaniu: mięso niesie smak lekko słony, lekko wędzony i pełen świeżego górskiego powietrza.
Skład: mięso wieprzowe, sól, glukoza, przyprawy, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu.
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.