- Krótko dojrzewający ser z mleka owczego i krowiego z orzechami włoskimi z reg. Toskania - Caseificio Nuovo
Pecorino alla noce to krótko dojrzewający ser z mleka owczego z dodatkiem orzechów włoskich z regionu Toskania.
Delikatny, wysokiej jakości ser z pasteryzowanego mleka z dodatkiem naturalnej podpuszczki i wyselekcjonowanych kultur bakterii mlekowych oraz soli z Saline di Volterra, znanych i cenionych już od czasów etruskich naturalnych źródeł solankowych regionu.
Znakomity smak pecorino podkreślony został dodatkiem orzechów włoskich.
Idealny na deskę serów.
Składniki: pasteryzowane mleko owcze, szczepy bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka, sól z Saline di Volterra, orzechy włoskie min. 5%.
Średnie wartości energetyczne w 100g:
Wartość energetyczna - 1571 kJ / 379 kcal
Tłuszcz - 33g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 20g
Węglowodany - 0,5g
w tym cukry - 0,5g
Białko - 21g
Sól - 1,2g
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.