Opis
Krem migdałowy Etnafrutti został wyprodukowany w rodzinnej sycylijskiej manufakturze z okolic Etny. Jest ręcznie robiony i składa się z wysokiej jakości surowców, które nadają silny zapach i smak migdałów.
Posiada wszystkie właściwości: wysoką wartość odżywczą, witaminy A, B, E, sole mineralne takie jak wapń, żelazo, potas, fosfor.
Krem migdałowy to znakomity dodatek do deserów idealnie smakuje jako nadzienie w ciastach, naleśnikach czy słodkich zapiekankach. Jest również pysznym dodatkiem do lodów i koktajli, doskonale smakuje też jedzony łyżeczką ;)
Skład: migdały 30%, odtłuszczone mleko w proszku, sól, serwatka w proszku, olej i tłuszcze roślinne, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 2491 kj / 599 kcal
Tłuszcz 43,1 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,5 g
Węglowodany 44,1 g – w tym cukry: 43,9 g
Białko 7,52 g
Sól 0,22 g