- Caputo pizzeria - Mąka do pizzy typ 00 1 kg
Mąka nr 1 na świecie dedykowana do puszystej pizzy włoskiej.
Najwyższej jakości typ 00 to mąka doceniona na całym świecie do robienia pizzy, jest bardzo drobno mielona i wygląda jak śnieżny pył.
Elastyczny gluten i miękka skrobia sprzyjają formowaniu ciasta o doskonałym nawilżeniu, lekkości, doskonałym zakwaszeniu, zaspokajającym potrzeby najlepszych pizzerii. Najlepsza do ciast wymagających długiej fermentacji. To właśnie dzięki tym cechom ciasto jest chrupiące po upieczeniu.
Idealna do klasycznej pizzy neapolitańskiej, ciast, makaronów, gnocchi i pieczywa.
W 260-270
Elastyczność: P 0,5 / L 0,6
Wartość odżywcza w 100g:
Energia 1502kJ/354 kcal
Tłuszcz 1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
Białko 12,5g
Węglowodany 72g
w tym cukry 1g
Błonnik 3g
Sól 0,006g
Kraj pochodzenia: Włochy
Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ.