Opis

Mąka nr 1 na świecie dedykowana do puszystej pizzy włoskiej.

Najwyższej jakości typ 00 to mąka doceniona na całym świecie do robienia pizzy, jest bardzo drobno mielona i wygląda jak śnieżny pył.

Elastyczny gluten i miękka skrobia sprzyjają formowaniu ciasta o doskonałym nawilżeniu, lekkości, doskonałym zakwaszeniu, zaspokajającym potrzeby najlepszych pizzerii. Najlepsza do ciast wymagających długiej fermentacji. To właśnie dzięki tym cechom ciasto jest chrupiące po upieczeniu.

Idealna do klasycznej pizzy neapolitańskiej, ciast, makaronów, gnocchi i pieczywa.

 

W 260-270

Elastyczność: P 0,5 / L 0,6

 

Wartość odżywcza w 100g:

Energia 1502kJ/354 kcal

Tłuszcz 1g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g

Białko 12,5g

Węglowodany 72g

w tym cukry 1g

Błonnik 3g

Sól 0,006g

 

Kraj pochodzenia: Włochy

 

Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Mąka do pizzy PIZZERIA typ 00 - Caputo 1 kg

Cena: 10,40 zł 10.40
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Caputo
Kod produktu: CAP-MAK-PIZ-1000

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium