- Caputo Manitoba oro - mąka manitoba oro typ 0 - 1 kg
Mąka ze skrobią pierwszej ekstrakcji i glutenem tworzy ciasta spójne i lśniące, jest idealna do ciast wymagające długiej fermentacji w chłodnych pomieszczeniach.
Wykonana z najlepszych zbóż o wysokiej zawartości białka i zredukowaną ilością glutenu i skrobi.
Jakość glutenu zapewnia elastyczność i rozciągliwość ciasta, z doskonałymi wynikami w przypadku wyrobów cukierniczych i drożdżowych.
W 370-390
Elastyczność: P 0,5 / L 0,6
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1482kJ / 350 kcal
Tłuszcze - 1,5g
w tym tłuszcze nasycone - 0,1g
Węglowodany - 69g
w tym cukry - 1g
Białko - 14g
Błonnik - 3g
Sól - 0,016g
Kraj pochodzenia: Włochy
Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ.