Opis

Włoska mąka pszenna typ 00 Cuoco jest dedykowana wypiekom o długiej fermentacji.

Czas dojrzewania 18-24h.

Świetna mąka na pizzę, która jest robiona minimum dzień przed wypiekiem.

 

Elastyczny gluten i miękka skrobia sprzyjają powstawaniu ciasta o doskonałym nawilżeniu, lekkości i doskonałym rozczynie, spełniającego wymagania najlepszych mistrzów pizzy.

Idealna również do ciasta długo wyrastającego i pizzy neapolitańskiej.

 

 

W 300-320

Elastyczność: P 0,50 /L 0,60

 

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna - 1491kJ / 352 kcal

Tłuszcze - 1,5g

w tym tłuszcze nasycone - 0,3g

Węglowodany - 70g

w tym cukry - 1g

Białko - 13g

Błonnik - 3g

Sól - 0,018g

 

Kraj pochodzenia: Włochy

 

Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ.  

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Mąka typ 00 do ciasta drożdżowego Cuoco - Caputo 1 kg

Cena: 10,90 zł 10.90
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Caputo
Kod produktu: CAP-MAK-CUO-1000
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium