- Mąka typ 00 do ciasta drożdżowego Cuoco - Caputo 1 kg
Włoska mąka pszenna typ 00 Cuoco jest dedykowana wypiekom o długiej fermentacji.
Czas dojrzewania 18-24h.
Świetna mąka na pizzę, która jest robiona minimum dzień przed wypiekiem.
Elastyczny gluten i miękka skrobia sprzyjają powstawaniu ciasta o doskonałym nawilżeniu, lekkości i doskonałym rozczynie, spełniającego wymagania najlepszych mistrzów pizzy.
Idealna również do ciasta długo wyrastającego i pizzy neapolitańskiej.
W 300-320
Elastyczność: P 0,50 /L 0,60
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna - 1491kJ / 352 kcal
Tłuszcze - 1,5g
w tym tłuszcze nasycone - 0,3g
Węglowodany - 70g
w tym cukry - 1g
Białko - 13g
Błonnik - 3g
Sól - 0,018g
Kraj pochodzenia: Włochy
Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ.