- Calamarata z matrycy z brązu 500g La Molisana
Swoim kształtem przypomina krążki kalmarów, bardzo popularna pasta w rejonach Kampanii i Południowych Włoszech.
Najczęściej podawana w pikantnym sosie, świetnie komponuje się również z daniami na bazie ryb i mięsnym ragu.
Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany na maszynie z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny.
Czas gotowania: około 15 minut
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1489 kJ / 351kcal
Białko - 15g
Tłuszcz - 1,0g
w tym nasycone: 0,3g
Węglowodany - 69g
w tym cukry: 4,0g
Błonnik: 3,0g
Sól - 0,02g
Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu
Marka
Kod producenta
8004690313145
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię