- Linguine z matrycy z brązu 500 g
Linguine to specjalność okolic Ligurii, jest często podawany z sosami na bazie świeżych pomidorów, warzyw, odrobiną ziół i pikantnymi przyprawami.
Linguine wyśmienicie smakuje również podane z czosnkową oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, pieprzem i anchois.
Ponadto jest bardzo smaczne ze skorupiakami i innymi owocami morza, "zielonym" sosem śmietanowym, mascarpone, serem i szczyptą przypraw, takich jak szafran, chrzan, curry i imbir.
Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany na maszynie z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny.
Czas gotowania: około 12 minut
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1489 kJ / 351kcal
Białko - 14g
Tłuszcz - 1,0g
w tym nasycone: 0,3g
Węglowodany - 70g
w tym cukry: 4,0g
Sól - 0,0g
Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu