- Rigatoni divini z matrycy z brązu 500g
Nieco grubszy od tradycyjnego rigatoni, ekskluzywny makaron, który sprawi, że każdy twój przepis stanie się wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju.
Idealny do codziennych przepisów. Świetnie pasuje do mięsnych sosów, również warzyw takich jak papryka, cukinie oraz bakłażany.
Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany na maszynie z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny.
Czas gotowania: około 13 minut
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1489 kJ / 351kcal
Białko - 15g
Tłuszcz - 1,0g
w tym nasycone: 0,3g
Węglowodany - 69g
w tym cukry: 4,0g
Błonnik: 3,0g
Sól - 0,02g
Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu