- Spaghetto quadrato z matrycy z brązu 500 g
To czołowy produkt La Molisana znany wcześniej pod nazwą Spaghetto alla Chitarra 15, po krótkiej przerwie w produkcji został ponownie wprowadzony na rynek i stał się bestsellerem.
Charakterystyczną cechą tego makaronu jest przekrój w kształcie kwadratu.
Masywniejszy i nieco grubszy od swojej poprzedniej wersji, uwielbiany zarówno przez konsumentów, jak i szefów kuchni, ponieważ ciężko go rozgotować.
Zaliczany do grupy produktów must have.
Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany przez matryce z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny
Czas gotowania: około 13 minut
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1489 kJ / 351kcal
Białko - 14g
Tłuszcz - 10g
w tym nasycone: 0,3g
Węglowodany - 70g
w tym cukry: 4,0g
Błonnik: 3,0g
Sól - 0,02g
Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu