Darmowa dostawa od 300,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Makaron spaghetti collezione Chef z matrycy z brązu - La Molisana 1 kg
Nasz bestseller

Makaron spaghetti collezione Chef z matrycy z brązu - La Molisana 1 kg

  • Spaghetti z matrycy z brązu 1kg La Molisana
Złóż zamówienie w ciągu
a wyślemy je jeszcze dziś!
Rozmiar
20,90 zł
brutto / szt.
z
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
Produkt dostępny w bardzo dużej ilości
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Makaron spaghetti collezione Chef z matrycy z brązu - La Molisana 1 kg
Makaron spaghetti collezione Chef z matrycy z brązu - La Molisana 1 kg
Bezpieczne zakupy

Spaghetti to najsłynniejszy makaron pochodzący z południowych Włoch, z miast o największej koncentracji fabryk makaronów : Neapol, Genua i Liguria.

Spaghetti jest to długi makaron o okrągłym przekroju, jego średnia wynosi ok. 1,92 / 2,00 mm.

Po raz pierwszy nazwę "Spaghetti" użyto oficjalnie w 1819 roku na łamach pierwszego włoskiego słownika Nicolo Tommaseo i Bernardo Bellini .

Spaghetti miało być "Tak grube jak nić Spago i tak długie, jak sopracapellini " W 1957 roku BBC wydał pierwszą wzmiankę o produkcji tego makaronu.

Następnego dnia linie telefoniczne BBC blokowały się od rozmów telefonicznych z osobami, które chciały uzyskać więcej informacji odnośnie producentów spaghetti w celu zakupu bądź dystrybucji tego produktu.

Spaghetti mogą być serwowane z pomidorami, jest idealne do zimnych sosów z warzywami i aromatycznymi ziołami .

Doskonale nadaje się również do szybkich, gorących sosów z czosnkiem i pieprzem.

Jest perfekcyjne z sosami rybnymi ze skorupiaków i innych owoców morza , z "zielonymi" sosami śmietanowymi, mascarpone, miękkimi serami i topionymi, z przyprawami takimi jak szafran, curry czy imbir. 

Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany przez matryce z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny.

Co oznacza technika przetwarzania makaronu za pomocą matryc z brązu?

Mieszanina wysokiej jakości semoliny i wody przechodzi przez „matrycę” z otworami o różnych kształtach i rozmiarach, które odtwarzają format pożądanego makaronu.

Następnie szereg obrotowych noży umieszczonych na wyjściu z „matrycy” przecina wyrób, wyznaczając długość makaronu. Materiał, z którego wykonane są „matryce”, określa porowatość i strukturę zewnętrznej powierzchni ciasta.

We Włoszech suchy makaron uzyskuje się specjalną włoską techniką przeciągania brązem, poprzez walcowanie, a następnie suszenie ciasta.

 

Czas gotowania: około 11 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1498 kJ

Białko - 14,5g

Tłuszcz - 1g

Cukier - 70g

Sód - 8g

 

Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu

 

Kod producenta
8004690631539
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.91 / 5.00 236 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-10-17
Świetna obsługa i szybka dostawa
2024-10-14
Szybka wysyłka
pixel