Długie i eleganckie pennoni rigati są nieco większe i masywniejsze od klasycznego penne rigate.
Doskonale nadają się do dań z sosami oraz do zapiekanek.
Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany przez matryce z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny.
Czas gotowania: około 12 minut
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1489 kJ / 351kcal
Białko - 15g
Tłuszcz - 1,0g
w tym nasycone: 0,3g
Węglowodany - 69g
w tym cukry: 4,0g
Błonnik: 3,0g
Sól - 0,02g
Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu
Marka
Kod producenta
8004690312124
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię