Opis

Długie i eleganckie pennoni rigati są nieco większe i masywniejsze od klasycznego penne rigate.

Doskonale nadają się do dań z sosami oraz do zapiekanek. 

Makarony La Molisana są wytwarzane metodą TRAFILATURA AL BRONZO, tzn. że makaron jest wytłaczany przez matryce z brązu, dzięki czemu struktura makaronu jest porowata, co sprawia, że sos lepiej utrzymuje się na makaronie. Taki sposób wytwarzania makaronu jest najbardziej szlachetny.

Czas gotowania: około 12 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1489 kJ / 351kcal

Białko - 15g

Tłuszcz - 1,0g

w tym nasycone: 0,3g

Węglowodany - 69g

w tym cukry: 4,0g

Błonnik: 3,0g

Sól - 0,02g

 

Sposób przechowywania: w suchym i chłodnym miejscu

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Makaron włoski pennoni rigati z matrycy z brązu - La Molisana 500 g

Cena: 16,75 zł 16.75
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: La Molisana
Kod produktu: MOL-PAS-PNI-500
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium