Wibrująca i odważna „Arancia Rossa”, zbierana dopiero wtedy, gdy jest doskonale dojrzała, tworzy marmoladę będącą symbolem wspaniałego sycylijskiego krajobrazu. Błysk sycylijskiego słońca w słoiku, ta marmolada ożywia śniadanie na chlebie, ciastach lub tostach.
Pieczęć europejska I.G.P. (Chronione informacje geograficzne) gwarantuje produkt pochodzący z regionu lub kraju, którego jakość, recepturę i cechy można prześledzić wstecz do jego pochodzenia geograficznego.
USDA Organiczne, bez GMO, wegańskie, bezglutenowe
Skład: ekologiczny cukier trzcinowy, ekologiczna „Czerwona Pomarańcza Sycylii I.G.P.” ze skórką, pektyną owocową, kwaskiem cytrynowym.
Użyte owoce: 45g na 100g
Przechowywanie: W temperaturze pokojowej, po otwarciu produkt należy przechowywać w temperaturze do 4 stopni i spożyć w ciągu 14 dni.
Smak: Intensywny smak i niepowtarzalny aromat.
Wskazówki: Nadaje się na śniadanie i do przygotowania deserów.