Mandarynka jest jednym z trzech oryginalnych cytrusów, obok pomelo i cytronu, z którego wszystkie inne owoce cytrusowe pochodzą z hybrydyzacji naturalnej i sztucznej. Przez wieki mandarynki pozostawały niezmienione, zachowując swoją autentyczną słodycz i zapach. Trzy odmiany znalazły żyzny grunt u podnóża wulkanu Etna i nadal rosną bez użycia jakichkolwiek roślin lub środków ochrony upraw, aby nadal dostarczać najwyższej jakości marmoladę mandarynkową dostępną na rynku. Świetne do chleba zwykłego lub na zakwasie, tart i ciast, ale także do bardzo dojrzałego sera.
USDA Organiczne, bez GMO, wegańskie, bezglutenowe
Składniki: ekologiczny cukier trzcinowy, organiczne mandarynki ze skórką, pektyny owocowe, kwas cytrynowy.
Użyte owoce: 45g na 100g
Przechowywanie: temperatura pokojowa. Po otwarciu produkt należy przechowywać w chłodnej temperaturze i spożyć w ciągu 14 dni.
Smak: Słodki, charakteryzujący się musującymi nutami, idealny na śniadanie, do przyrządzania deserów, a także do łączenia z serami.
Sugestie: Doskonałe na śniadanie, do przygotowania ciast i ciastek oraz do przyprawiania świeżych sałatek owocowych; polecany również do desek serów i ryb wędzonych.