- Mortadella włoska Bologna - Simonini 200 g
Włoska wędlina Mortadella Bologna to tradycyjny produkt regionu Bolonii w północnych Włoszech, produkowany z najlepszych włoskich tusz wieprzowych.
Nazwa Mortadela wywodzi się z łacińskiego „Farcimen Myrtatum”, oznaczającego kiedyś kiełbasę o drobno zmielonym mięsie z dodatkiem mirty lub od słowa „Mortarium”, oznaczającego naczynie, w którym rozdrabniało się mięso.
Mięso wieprzowe na mortadellę po zmieleniu jest gotowane z dodatkiem słoniny i aromatycznych ziół. Jest do wędlina gotowana o drobno zmielonym mięsie o łagodnym smaku.
Przechowywanie: 0/+4 ° C
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.