Przechwytywanie.PNG

Opis

Włoska wędlina Mortadella Bologna to tradycyjny produkt regionu Bolonii w północnych Włoszech, produkowany z najlepszych włoskich tusz wieprzowych. 

Nazwa Mortadela wywodzi się z łacińskiego „Farcimen Myrtatum”, oznaczającego kiedyś kiełbasę o drobno zmielonym mięsie z dodatkiem mirty lub od słowa „Mortarium”, oznaczającego naczynie, w którym rozdrabniało się mięso.

Mięso wieprzowe na mortadellę po zmieleniu jest gotowane z dodatkiem słoniny i aromatycznych ziół. Jest do wędlina gotowana o drobno zmielonym mięsie o łagodnym smaku.

 

Przechowywanie: 0/+4 ° C

 

UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.

W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w kartonie izotermicznym wraz z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb. 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Mortadela włoska Bologna - Simonini 200 g

Cena: 17,90 zł 17.90
ilość +- szt.
mała ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium