- Passata pomidorowa - La Torrente 700 g
Ten podstawowy składnik włoskiej kuchni jest oparty na tradycyjnej metodzie jego wykonania.
Ta wyśmienita passata jest otrzymana z orzeźwiających, wyselekcjonowanych pomidorów pełnych aromatu uprawianych w klimacie śródziemnomorskim.
Przecier doskonale nadaje się do przygotowywania zup i sosów, ma gęstą konsystencję, jest kremowy, posiada fenomenalny zapach i oryginalny smak.
Skład: przecier ze świeżych pomidorów, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Kraj pochodzenia: Włochy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 117 kJ/28 kcal
Tłuszcz - 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany -4,3 g
w tym cukry - 4,3 g
Błonnik - 1,2 g
Białko - 1,6 g
Sól - 0,2 g
Przechowywanie: w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w +4° C i spożyć w ciągu 3 dni.