Opis

Zielony sos pochodzący z Genui (Liguria) we Włoszech, którego głównym składnikiem jest bazylia.

Tradycyjnie wytwarzany w marmurowych moździerzach z dodatkiem oliwy z oliwek, bazylii, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych i soli.

Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku.

We Włoszech sprzedawane jest głównie w postaci świeżej, na wagę lub w małych słoiczkach.

Okres trwałości pesto po otwarciu wynosi około tygodnia ale w razie potrzeby można je zamrozić.

Serwowany do chleba, makaronu, sałaty, sera i itp.

 

Skład: olej słonecznikowy (4%), bazylia (53%), orzeszki pini (1,5%), ser grana padano (4, %), ser pecorino romano DOP (1,5%), sól, oliwa z oliwek extra vergine, regulator kwasowości: (kwas mlekowy), włókno roślinne, czosnek granulowany. 

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 5 dni.

 

 

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Pesto bazyliowe - alla genovese - Divella 190 g

Cena: 17,80 zł 17.80
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
Producent: Divella
Kod produktu: DIV-SLO-PES-BAZ-190
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium