- Bulion warzywny w proszku BIO - brodo vegetale granulare BIO - Alce Nero 120 g
Ekologiczny bulion warzywny w proszku to idealne rozwiązanie aby nadać potrawą dodatkowej nuty warzywnych smaków. Ten ekologiczny produkt zachwyca swoim prostym składem oraz łatwym przygotowaniem. Wspaniale nada się do przeróżnych zup, risotto czy sosów.
Sposób przygotowania: rozpuścić 10 g (ok. 1 łyżkę) w 0,5 l wrzącej wody, lub użyć jako przyprawy do potraw.
Produkt wegetariański, wegański i bezglutenowy.
Pochodzenie składników: Rolnictwo Włochy
Produkt certyfikowany.
Składniki: sól, suszone płatki ziemniaczane* (19,4%), mąka kukurydziana*, suszone warzywa w różnych proporcjach* (10,3%) (cebula*, marchew*, SELER*, bazylia*, pietruszka*, pomidor*), cukier trzcinowy*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 722 kJ / 172 kcal
Tłuszcz - 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 36 g
w tym cukry - 4,9 g
Błonnik - 2,9 g
Białko - 3,9 g
Sól - 53 g
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.