Carpaccio z truflami Bianchetto należy do kategorii konserwowanych trufli firmy Truffle Jimmy.
Te pyszne plasterki trufli zwane „Carpaccio” produkowane są wyłącznie ze świeżych sezonowych trufli i gwarantują ten sam smak co świeże trufle.
Zabieg sterylizacji, któremu poddawane są słoiki, powoduje zmianę koloru plasterków w Carpaccio, który w świeżych truflach jest zazwyczaj biały, dopasowując się do koloru miazgi truflowej.
Carpaccio z czarnej trufli świetnie komponuje się jako składnik dań makaronowych, zapiekanek, omletów, mięs czy bruschetty.
Skład: kawałki trufli Bianchetto (Tuber Borchii lub Albidum Pico), olej z nasion słonecznika 34%, sól, aromat.
Wartość energetyczna w 100g:
Energia - 1116 kJ / 271kcal
Białko - 2,3g
Tłuszcz - 28,1g
w tym nasycone: 3,5g
Węglowodany - 0,2g
w tym cukry: 0,2g
Sól - 0,8g
Sposób przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 7 dni.