- Cebulki Lampascioni w oleju słonecznikowym - Delizia 580 ml
Włoskie cebulki Lampascioni to cebulki szafirka miękkolistnego często używane jako zamiennik zwykłej cebuli, różnią się tylko tym, że są dużo mniejsze z delikatną goryczką.
Ten rodzaj cebulki jest bardzo popularny zarówno w wersji marynowanej jak i świeżej. Wybornie smakuje w zalewie słodko - kwaśnej zwanej agrodolce na bazie cukru i soku z cytryny.
Może też być używana jako dodatek do sałatek, sosów mięsnych i warzywnych i jako antipasti.
Skład: cebulki lampascioni, olej słonecznikowy, ocet winny, przyprawy (natka pietruszki, chili, czosnek), sól, regulator kwasowości E330, antyoksydanty: E300.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -208 kJ/50 kcal
Tłuszcz - 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g
Węglowodany -1,1 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 0,5 g
Białko - 1 g
Sól - 2,5 g