- Ciasteczka Amaretti migdałowe - Amaretti Classici - Falcone 170 g
Klasyczne ciasteczka Amarettii wywodzące się z włoskiej tradycji cukierniczej, produkowane z wyselekcjonowanych, wysokiej jakości składników, wzbogacone migdałami.
Pieczone z ubitych białek, zmielonych pestek moreli czyli (tzw. gorzkich migdałów) i z dodatkiem amaretto,
Najlepsze są po kilku dniach od upieczenia.
Na początku miękkie, później nieznacznie twardnieją. Długo utrzymują świeżość.
Bez oleju palmowego, uwodornionych tłuszczów i konserwantów.
Te pachnące i smaczne makaroniki są doskonałe same w sobie, ale mogą towarzyszyć dobrej herbacie lub winom deserowym.
Skład: mąka migdałowa morelowa (armelline) 30%, cukier, mąka migdałowa 15%, pasteryzowane białko jaja, aromaty, miód, substancja spulchniająca: wodorowęglan amonu.
Średnie wartości odżywcze na 100 ml:
Energia: 1981 kJ - 474 kcal
Tłuszcz: 25,5 g
W tym nasycony: 6,1g
Węglowodany: 45,8 g
W tym cukry: 32,8 g
Białko: 13,6 g
Sól: 0,13 g