Opis
Cacio e pepe oznacza po włosku ser i pieprz i to właśnie na bazie tych dwóch składników powstał kultowy sos pochodzący z Rzymu. Aromatyczny ser pecorino i świeżo zmielony pieprz tworzą zawiesisty pyszny sos z lekko kremowym i pikantnym nadzieniem. Doskonale smakuje np. z sosem grzybowym.
Każdy kucharz doceni krótki czas gotowania tych produktów (2-3 min.) i różnorodność sposobów, w jakie mogą być przygotowane – od gotowania, przez smażenie na patelni czy w głębokim tłuszczu, do pieczenia.
Składniki: woda, płatki ziemniaczane, ser ricotta: (serwatka z mleka, śmietanka, sól), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, sól, ser Pecorino Romano DOP: (mleko owcze, sól, podpuszczka), pieprz czarny (0,04%), mąka ryżowa.
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej. Gnocchi w czasie dostawy ulegnie rozmrożeniu, więc należy je spożyć w ciągu 48h.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.