- Gnocchi włoskie ziemniaczane - Gnocchi di Patate - La Molisana 500 g
Gnocchi ziemniaczane to wyjątkowo smaczne włoskie kluseczki na bazie ziemniaków.
Są to małe ziemniaczane kawałki ciasta z charakterystycznymi rowkami, które pomagają zebrać jak największą ilość sosu.
Istnieje mnóstwo różnych przepisów na przygotowanie kluseczek gnocchi.
Te najbardziej znane to: gnocchi z masłem i szałwią, gnocchi z sosem pomidorowym i bazylią, gnocchi ze śmietaną, speckiem i grzybami, gnocchi z serem gorgonzola i boczkiem, gnocchi z oliwą extra vergine i parmezanem.
Gotowe w 2 minuty.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -662 kJ/156 kcal
Tłuszcz - 0,41 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany -32,6 g
w tym cukry - 0,1 g
Błonnik - 0,5 g
Białko - 5,22 g
Sól - 1,4 g