- Karczek wieprzowy dojrzewający - Coppa Stagionata - Simonini 200g
Coppa Stagionata to karczek dojrzewający o łagodnym smaku. Do przygotowania tej włoskiej wędliny używana jest górna część szyi wieprzowej. Mięso jest solone na sucho i umieszczane w specjalnych korytkach.
Po utwardzeniu wędlina umieszczana jest w bydlęcym jelicie i wiązana sznurkiem. Gdy zakończy się suszenie wędlina dojrzewa przez kolejne dni (minimum 60). Długi okres dojrzewania nadaje mięsu wspaniałych właściwości, a w tym czasie wędlina nabiera charakterystycznego smaku i zapachu.
Coppa Stagionata to regionalny produkt włoski i świetna przekąska, doskonale prezentuje się na desce z serami i owocami oraz w połączeniu z białym winem.
Skład: mięso wieprzowe, sól, dekstroza, aromaty, przeciwutleniacz E300, substancje konserwujące E250, E252
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1670 kJ/392 kcal
Tłuszcz - 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 11 g
Węglowodany - 0,5 g
w tym cukry - 0,5 g
Białko - 27 g
Sól - 4 g
Przechowywanie: 0/+4 ° C
UWAGA ! Dla zamówień poza Trójmiasto zalecamy dokupienie Przesyłki Chłodzonej.
W celu zapewniania najwyższej jakości dostawy produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach zalecamy umieszczenie produktów w przesyłce z chłodzącymi wkładami. Wkład żelowy podczas dostawy ulegnie rozmrożeniu, lecz przez cały czas utrzyma produkty w niskiej temperaturze zapobiegając zepsuciu. Wkład jest wielokrotnego użytku, można go ponownie zamrozić i wykorzystać do własnych potrzeb.
Opinie o Karczek wieprzowy dojrzewający - Coppa Stagionata - Simonini 200g
w naszym programie lojalnościowym.