- Konfitura z czarnej morwy - Confettura di Gelsi Neri - Etnafrutti 370 g
Czarna morwa idealnie odnajduje się w ciepłym sycylijskim klimacie, który pozwala jej wydać słodkie, pełne soku owoce bogate w wiele wartości odżywczych.
To właśnie z nich powstaje znakomita włoska konfitura, wyróżniającą się intensywnym, bardzo słodkim aromatem oraz delikatnym smakiem.
Pyszna konfitura z czarnej morwy jest smaczna i zdrowa, ponieważ morwa czarna to owoc pełen witamin i charakteryzuje się zawartością antocyjanów, odpowiedzialnych za obniżenie cholesterolu oraz zapobieganie powstawaniu wolnych rodników.
Doskonałą konfiturę z czarnej morwy można wykorzystać w kuchni na rozmaite sposoby.
Konfitura sprawdzi się w połączeniu z pieczywem, ale także jej smak będzie idealnie pasował do wypieków, gofrów i słodkich placuszków.
Składniki: cukier puder, morwa czarna, pektyna owocowa, kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia kJ / Kcal 1030/246
Tłuszcz 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 60 g
W tym cukry 55 g
Białko 0,9 g
Sól 0 g