Opis

Elastyczny gluten i miękka skrobia sprzyjają powstawaniu ciasta o doskonałym nawilżeniu, lekkości i doskonałym rozczynie, spełniającego wymagania najlepszych mistrzów pizzy.

Idealna również do ciasta długo wyrastającego i pizzy neapolitańskiej.

Specjalna kombinacja ilości glutenu i skrobi sprzyja tworzeniu ciasta o doskonałym nawilżeniu, lekkości oraz zakwaszeniu. 

 

W 300-320

Elastyczność: P 0,50 /L 0,60

 

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna - 1491kJ / 352 kcal

Tłuszcze - 1,5g

w tym tłuszcze nasycone - 0,3g

Węglowodany - 70g

w tym cukry - 1g

Białko - 13g

Błonnik - 3g

Sól - 0,018g

 

Kraj pochodzenia: Włochy

 

Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepszym miejscem do przechowywania mąki jest temperatura pokojowa, ponieważ ciepło i zimno mogą mieć na nią wpływ.  

Opinie o produkcie (0)

Mąka do ciasta drożdżowego - cuoco/saccorosso typ 00 - Caputo 5 kg

Cena: 47,20 zł 47.20
ilość +- szt.
wkrótce dostępny
Producent: Caputo
Kod produktu: CAP-MAK-CUO-5000
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium