Opis

Tagliolini jest cieńszą wersją powszechnie znanego tagliatelle. Jest to rodzaj makaronu wstążkowego, długiego jak spaghetti o szerokości 2-3 mm.  

Jest to tradycyjna receptura z regionów Molise i Piemontu we Włoszech. W Piemoncie nazywa się go tajarin i robi się go z ciasta jajecznego.

Cienkie nitki nadają się idealnie jako baza pod sos lub do zup. 

 

Skład: mąka semolina z pszenicy twardej wysokiej jakości, jaja (19,36%)

 

Czas gotowania: około 4 minut

 

Wartość energetyczna w 100g:

Energia - 1531 kJ / 362kcal

Białko - 15g

Tłuszcz - 3,5g

w tym nasycone: 1,0g

Węglowodany - 66g

w tym cukry: 3,0g

Błonnik: 3,0g

Sól - 0,1g

X

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Makaron jajeczny tagliolini - La Molisana 250g

Cena: 13,57 zł 13.57
ilość +- szt.
duża ilość
24 godziny - sprawdź formy dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium